Fonksiyonel Analitik Psikoterapi (FAP)

Sen ve Ben, Şimdi ve Burada:

Fonksiyonel Analitik Psikoterapi’ye (FAP) Giriş

 

 

Psikoterapi alanında derinleşmek ve etkili bir terapist olmak için, Fonksiyonel Analitik Psikoterapi özgün bir yaklaşım sunmaktadır. FAP, davranışsal terapi geleneğinin güçlü bir bileşeni olarak, içsel yaşantıların anlaşılması, terapötik ilişkinin önemi ve terapi seansı içinde değişime odaklanır. Davranışçı terapistlerin yanısıra  diğer terapi ekollerini uygulayan terapistlerin de  terapistlik becerilerine önemli katkılar sağlar. 

 

Bu eğitim, katılımcıların FAP temel prensiplerini öğrenmelerini, FAP teknikleri ve uygulama stratejilerini tecrübe edebilmelerini amaçlamaktadır. Eğitimde, teorik bilgilerin pratiğe dökülmesi için interaktif oturumlar ve grup çalışmaları düzenlenecektir. Katılımcılar, gerçek hayattan örnek vakalarda FAP’ın nasıl uygulandığını görerek becerilerini geliştireceklerdir.

 

 

Kimler Katılabilir:  Kabul ve Kararlılık Terapisi (ACT) eğitimi almış ya da klinik davranış analizine yönelik temel düzeyde bilgisi olan ruh sağlığı profesyonelleri ve ruh sağlığı alanındaki bölümlerde okuyan son sınıf öğrencileri eğitime katılabilir.

 

Eğitim Planı:  Eğitim toplamda 6 saat olup yüzyüze gerçekleştirilecektir.

 

9:30 – 11:00

Davranışçılık, İşlevsel Davranış Analizi

 

11:15- 12:45

İlişki nedir? Bir ilişkiyi terapötik yapan nedir: 

Farkındalık-Sevgi-Cesaret Modeli

13:45- 15:15

Klinikle İlgili Davranış nedir? Nasıl çalışılır?

FAP’ın 5 kuralı

15:30- 17:00

FAP becerilerini geliştirmek

 


Eğitim Sonunda Verilecek Belge:
 Eğitimin tamamına katılan katılımcılara Bağlamsal Bilimler ve Psikoterapiler Derneği tarafından 6 saatlik eğitimi tamamlama belgesi verilecektir.

 

Kayıt ve İletişim:

Tel: 0 544 512 70 39 veya e-posta: iletisim@baglamsalbilimler.org.tr aracılığıyla ön kayıt yaptırabilirsiniz. 

 

Kesin kayıtlar, ödeme sonrası kontenjanlar ölçüsünde ve başvuru sırasına göre değerlendirilecektir.

 

Eğitim ücreti:  2500 TL + KDV (%20)

 

Katılımcı Sayısı: Eğitim kontenjanı en fazla 25 kişiden oluşmaktadır.

 

Eğitim Tarihi ve Yeri:

 

10 Şubat 2024

09.30-17.00

 

TÜRBAD- Kalenderhane Mah.

Cemal Yener Tosyalı Cad. 

Şehzade Camii Sok. No:3 

Fatih/İstanbul

 

 

Eğitmenler:

 Mehmet Emrah KARADERE

 

Üniversite eğitmini Gazi Üniversitesi Tıp Fakültesinde (2007), Uzmanlık eğitimini Ankara Dışkapı Yıldırım Beyazıt E.A.H.’de tamamladı (2012). 2015 yılında Hitit Üniversitesinde başladığı öğretim üyeliğine 2019 yılından bu yana İstanbul Medeniyet Üniversitesi Psikiyatri Anabilim Dalı’nda devam etmektedir.  2022 yılında Psikiyatri Doçenti olmuştur. 

İhtisas eğitimi boyunca klinik şefi  Prof. Dr. Hakan Türkçapar ve kıdemlisi Prof. Dr. K.Fatih Yavuz ile Bilişsel Davranışçı Terapiler alanında çalışmıştır. 2015 yılında Academy of Cognitive Therapy (ABD) tarafından Bilişsel Terapist olarak, 2017 yılında EABCT tarafından Bilişsel-Davranışçı Terapist olarak sertifiye edilmiştir. Grup ve bireysel terapilerle ilgili araştırma ve yayınlar yapmıştır. Çalışmaları sırasında “ilişkinin” terapötik olarak kullanılabileceği dikkatini çekmiş ve  bu kavramı davranışçı perspektiften ele alan üçüncü kuşak BDT ekollerinden FAP’a ilgi duymuştur. Bu alanda Türkçe ilk kitap çevirisinin editörleri arasında yer almıştır. Akademik toplantılarda FAP atölye ve seminerleri düzenlemiştir.

 

 Furkan Bahadır ALPTEKİN

 

Üniversite eğitimini Hacettepe Üniversitesi Tıp Faküktesinde (2013), Uzmanlık eğitimini Prof. Dr. Mazhar Osman Ruh Sağlığı ve Sinir Hastalıkları Eğitim ve Araştırma Hastanesi’nde (2019) tamamlamıştır. Halihazırda İstanbul Başakşehir Çam ve Sakura Şehir Hastane’sinde psikiyatri uzmanı olarak görev yapmaktadır.  Psikiyatri eğitiminin ilk yıllarından itibaren davranışçı psikoterapi ekollerine ilgi duymuş, Kabul ve Kararlılık Terapisi (ACT) eğitimlerini tamamlamış ve uygulamıştır. Bağlamsal Bilimler ve Psikoterapiler Derneğinin kurucu üyeleri arasındadır. Son yıllarda, üçüncü kuşak BDT’lerden olan FAP’a ilgi duymuş, bu alanda Türkçe ilk kitap çevirisinin editörleri arasında yer almıştır. Akademik toplantılarda FAP atölye ve seminerleri düzenlemiştir.