İntihar Davranışları ve ACT

İntihar Davranışları ve ACT

Ülkemizde ve dünyada oranı giderek artmakta olan intihar davranışını anlamak, önlemek ve tedavi etmek ruh sağlığı uzmanlarının önemli konuları arasındadır.  İntihar davranışını önlemek ve müdahale etmek için intihar ve aynı işleve sahip davranışların anlaşılması ve incelenmesi, müdahale açısından büyük önem taşır.

Bu eğitimde katılımcılar intihar davranışında zincir analizini öğrenecek ve bu analiz çerçevesinde kişiye özel formulasyon, müdahale ve güvenlik planı yapmakla ilgili çerçeveyi tanıyacaklardır. Örnek vakalarda ACT teknik ve uygulamalarını geliştirme fırsatı bulacaklardır. Eğitim interaktif sunumlar ve yaşantısal uygulamalar içerecektir.

Kimler Katılabilir: Kabul ve Kararlılık Terapisi (ACT) eğitimi almış ya da klinik davranış analizine yönelik temel düzeyde bilgisi olan ruh sağlığı profesyonelleri ve ruh sağlığı alanındaki bölümlerde okuyan son sınıf öğrencileri eğitime katılabilir.

Eğitim Planı: Eğitim 6-7 Haziran 2024 tarihlerinde, her gün 3 saat olmak üzere toplamda 6 saat çevrimiçi olarak gerçekleştirilecektir. 

6 Haziran 2024

18:30 – 20:00: İntihar davranışını anlama, vaka formülasyonu ve perspektif alma

20:15 – 21:45: İntihar davranışına müdahalede ACT-1

7 Haziran 2024

18:30 – 20:00: İntihar davranışına müdahalede ACT-2

20:15 – 21:45: ACT uyumlu güvenlik planı

Eğitim Sonunda Verilecek Belge: Eğitimin tamamına katılan katılımcılara Bağlamsal Bilimler ve Psikoterapiler Derneği tarafından 6 saatlik eğitimi tamamlama belgesi verilecektir.

Kayıt ve iletişim:

Tel: 0 544 512 70 39 veya e-posta: iletisim@baglamsalbilimler.org.tr aracılığıyla ön kayıt yaptırabilirsiniz. 

Kesin kayıtlar, ödeme sonrası kontenjanlar ölçüsünde ve başvuru sırasına göre değerlendirilecektir. Eğitime katılım kontenjanla sınırlıdır. 

Eğitim ücreti: 2500 TL + KDV (%20)

Çevrim içi Detaylar;

Eğitim Zoom adlı çevrimiçi platform üzerinden gerçekleştirilecektir. Daha verimli bir eğitim için katılımcıların iyi bir internet bağlantısı sağlamaları ve ders esnasında kulaklık kullanması önerilir. Eğitim boyunca katılımcıların kameraları açık olmalıdır. Eğitim boyunca, katılanların ve kendi ortamlarının mahremiyetini sağlama katılımcıların kişisel sorumluluğundadır. İzinsiz görüntü veya ses kaydı alınmamalı ve fotoğraf çekilmemelidir.

Eğitimciler:

Dr. Şengül İlkay

Psk. Rumeysa Yıldız